
7 alternative la Dropbox pentru servicii de stocare online cu variantă gratis
Sumar articol
Share
Dacă vrei să începi să înveți complet gratuit skill-uri de antreprenoriat care te vor ajuta să îți îmbunătățești business-ul de freelance, vizitează tot site-ul. Secțiunile sunt în continuă dezvoltare și adăugăm zilnic noi articole.
Google Drive
Google Drive este poate prima și cea mai importantă alternativă la Dropbox. Pentru multi este top of mind, chiar dacă ambele sunt dezvoltate de Google.
Avantajul cel mai important este integrarea foarte bună cu Gmail.
Pe lângă faptul că ai acces și la suita de tool-uri de editare (Word, Powerpoint, …. un alt avantaj important este faptul că este un tool colaborativ, în care pot lucra mai mulți oameni în același timp. Astfel poți evita schimburile interminabile de mailuri cu documente V1, V2, V3, V3.1, V3.1, V.Fin, V.finPeCuvant, V.AcumChiarEFinal.
Varianta Gratis până în 15GB de stocare
Variante plătite: 1.99$ /lună pentru 100GB si 9.99$ /lună pentru 1TB
Zoho Docs
Din seria alternative la Dropbox mai puțin cunoscute există și Zoho Docs, care își face treaba foarte bine în contextul de echipe mici pentru start-up-uri la început de drum, dar și de freelanceri care se strâng în grupuri de lucru pentru anumite proiecte comune.
Ca orice serviciu de stocare online de documente care se respectă are o mulțime de opțiuni și funcționalități disponibile: editor de documente, managementul permisiunilor, etc.
Varianta Gratis cu 5GB de stocare si pana la 25 de membri / echipă
Variante plătite: 4 Eur/lună pentru 100GB si 6,4 Eur/lună pentru 1TB
SLACK
Pe lângă faptul că este un tool exceptional de comunicare și colaborare pe proiecte, are și un feature foarte bun de partajare de documente cu membrii echipe de lucru. Noi il folosim activ la ViataDeFreelancer.ro. De la discuții specifice în cadrul echipei, pe canale dedicate diverselor subiecte, până la canale pentru toată lumea, unde ne amuzăm sau facem schimb de resurse și link-uri cool. Asta să nu vă spunem și că are integrare cu giphy și poți trimite direct gif-uri. Să înceapă GIFs Spree-ul de la ora 17.
Varianta Gratis cu 5GB de stocare
Variante plătite: 8$ /lună/membru care îți oferă 10 GB/membru
Flickr
Dacă ai un telefon cu o cameră decentă sau lucrezi cu orice formă de vizualuri sunt șanse foaaaaaaaarte mari să ai un gazzillion de poze pe care trebuie să le ții stocate undeva.
Și cum probabil varianta de harduri externe nu prea stă în picioare, din motive clare (probabil că și ție ți s-a stricat cel puțin un HDD și ai pierdut tot ce ai avut pe el), atunci ar fi mai bine să le ai undeva în cloud, securizate.
Varianta Gratis: 1000 de poze
Varianta Plătită: Un număr nelimitat de poze pentru 49.99$/an
Amazon Drive
Un alt serviciu alternativ pentru Dropbox, însă mai puțin cunoscut, în special în Romania este Amazon Drive.
Deși este competiție directă pentru Dropbox, este mai puțin popular și din cauza faptului că nu se sincronizează prea bine între device-uri. Să poți să îl folosești este musai să ai cont de Amazon.
Varianta Gratis: 5GB de stocare
Varianta Plătită: 12 $/an pentru 100GB sau 60 $/an pentru 1TB de stocare
Mega.nz
Confidențialitate prin design (“Privacy by design”) este scris mare pe home page-ul lor. Și acesta pare să fie și principalul lor diferențiator.
Iar asta poate fi văzut și mai bine în pagina de înregistrare, unde stă scris în litere cu bold să nu îți uiți parola. Toată informația pe care o stochezi este encriptată și securizată, iar din motive de securitate nu există nicio procedură de recuperare a parolei.
Varianta Gratis: 15GB (cu extensie de până la 50GB daca răspunzi la o serie de provocări)
Variante Plătite: Intre 5 Eur/lună pentru 200GB și până la 30 Eur/lună pentru 8TB
CloudMe
Oferă backup, storage și sharing de documente. Este destul de jos pe lista noastră de alternative la Dropbox pentru că nu ne atrage neapărat interfața și designul, însă din punct de vedere funcționalități își face treaba.
Un feature interesant pe care il are este ca îți poți muta într-un singur click toate datele din Dropbox in CloudMe. Deci daca îți cauți o alternativă cu ceva mai mult spațiu în varianta gratis, dar îți era frică de transferul datelor dintr-o parte in cealaltă, iată. Ei s-au gândit deja la asta și au rezolvat problema.
Varianta Gratis: 5GB
Variante Plătite: Pentru echipe de până la 5 useri costă 149 de Eur / an și oferă 1TB de spațiu
Dacă vrei să ai acces prioritar la content, noi resurse și la resurse exclusiv dedicate abonaților, înscrie-te la newsletterul nostru aici. Îți promitem că facem tot posibilul să nu îți pară rău.