7 alternative la Dropbox pentru servicii de stocare online cu varianta gratis

Intreaga discutie cu stocarea documentelor in online si sharingul lor cu clientii este o mare necunoscuta. Asa ca astazi iti propunem 7 alternative la Dropbox pe care poti incepe sa le folosesti chiar de azi

Daca vrei sa incepi sa inveti complet gratuit skilluri de antreprenoriat care te vor ajuta sa iti imbunatatesti businessul de freelance, viziteaza Scoala Vietii de Freelancer. Sectiunile sunt in continua dezvoltare si adaugam zilnic noi articole.

Google Drive

Google Drive este poate prima si cea mai importanta alternativa la Dropbox. Pentru multi este top of mind, chiar daca ambele sunt dezvoltate de Google.

Avantajul cel mai important este integrarea foarte buna cu Gmail.

Pe langa faptul ca ai acces si la suita de tooluri de editare (Word, Powerpoing, …. un alt avantaj important este faptul ca este un tool colaborativ, in care pot lucra mai multi oameni in acelasi timp. Astfel poti evita schimburile interminabile de mailuri cu documente V1, V2, V3, V3.1, V3.1, V.Fin, V.finPeCuvant, V.AcumChiarEFinal.

Varianta Gratis pana in 15GB de stocare

Variante platite: 1.99$/luna pentru 100GB si 9.99$/luna pentru 1TB

Zoho Docs

Din seria alternative la Dropbox mai putin cunoscute exista si Zoho Docs, care isi face treaba foarte bine in contextul de echipe mici pentru start-up-uri la inceput de drum, dar si de freelanceri care se strang in grupuri de lucru pentru anumite proiecte comune.

Ca orice serviciu de stocare online de documente care se respecta are o multime de optiuni si functionalitati disponibile: editor de documente, managementul permisiunilor, etc.

Varianta Gratis cu 5GB de stocare si pana la 25 de membri / echipa

Variante platite: 4Eur/luna pentru 100GB si 6,4Eur/luna pentru 1TB.

SLACK

Pe langa faptul ca este un tool exceptional de comunicare si colaborare pe proiecte, are si un feature foarte bun de partajare de documente cu membrii echipe de lucru. Noi il folosim activ la ViataDeFreelancer.ro. De la discutii specifice in cadrul echipei, pe canale dedicate diverselor subiecte, pana la canale pentru toata lumea, unde ne amuzam sa facem schimb de resurse si linkuri cool. Asta sa nu va spunem si ca are integrare cu giphy si poti trimite direct gif-uri. Sa inceapa GIFs Spree-ul de la ora 17.

Varianta Gratis cu 5GB de stocare

Variante platite: 8$/luna/membru care iti ofera 10GB/membru

Flickr

Daca ai un telefon cu o camera decenta sau lucrezi cu orice forma de vizualuri sunt sanse foaaaaaaaarte mari sa ai un gazzillion de poze pe care trebuie sa le tii stocate undeva.

Si cum probabil varianta de harduri externe nu prea sta in picioare, din motive clare (probabil ca si tie ti s-a stricat cel putin un HDD si ai pierdut tot ce ai avut pe el), atunci ar fi mai bine sa le ai undeva in cloud, securizate.

Varianta Gratis: 1000 de poze

Varianta Platita: Un numar nelimitat de poze pentru 49.99$/an

Amazon Drive

Un alt serviciu alternativ pentru Dropbox, insa mai putin cunoscut, in special in Romania este Amazon Drive.

Desi este competitie directa pentru Dropbox, este mai putin popular si din cauza faptului ca nu se sincronizeaza prea bine intre device-uri. Sa poti sa il folosesti este musai sa ai cont de Amazon.

Varianta Gratis: 5GB de stocare

Varianta Platita: 12$/an pentru 100GB sau 60$/an pentru 1TB de stocare.

Mega.nz

Confidentialitate prin design („Privacy by design”) este scris mare pe home page-ul lor. Si acesta pare sa fie si principalul lor diferentiator.

Iar asta poate fi vazut si mai bine in pagina de inregistrare, unde sta scris in litere cu bold sa nu iti uita parola. Toata informatia pe care o stochezi este encriptata si securizata, iar din motive de securitate nu exista nicio procedura de recuperare a parolei.

Varianta Gratis: 15GB (cu extensie de pana la 50GB daca raspunzi la o serie de provocari)

Variante Platite: Intre 5 Eur/luna pentru 200GB si pana la 30 Eur/luna pentru 8TB.

CloudMe

Ofera backup, storage si sharing de documente. Este destul de jos pe lista noastra de alternative la Dropbox pentru ca nu ne atrage neaparat interfata si designul, insa din punct de vedere functionalitati isi face treaba.

Un feature interesant pe care il are este ca iti poti muta intr-un singur click toate datele din Dropbox in CloudMe. Deci daca iti cauti o alternativa cu ceva mai mult spatiu in varianta gratis, dar iti era frica de transferul datelor dintr-o parte in cealalta, iata. Ei s-au gandit deja la asta si au rezolvat problema

Varianta Gratis: 5GB

Variante Platite: Pentru echipe de pana la 5 useri costa 149 de Eur / an si ofera 1TB de spatiu.

Daca vrei sa ai acces prioritar la content, noi resurse si la resurse exclusiv dedicate abonatilor, inscrie-te la newsletterul nostru aici. Iti promitem ca facem tot posibilul sa nu iti para rau.

Intoarce-te la Scoala vietii de freelancer | Modulul 6: Administrativ, eficientizare si livrare.