Pentru că ne dorim să venim mereu cu informații cât mai utile și valoroase, ne-am gândit să aducem aproape de comunitate specialiștii de la BCR și programul Școala de Bani. Astfel, în următoarele săptămâni vom publica o serie de pastile informative și articole despre finanțe personale și cele ale business-ului și vom face o serie de webinarii și podcasturi despre educație financiară. Sperăm să vă fie de folos!


Ascultă Viața de Freelancer PODCAST pe:

Anchor.fm, Spotify, Apple Podcast și Soundcloud


Pentru că urmează niște sărbători complet atipice, în seria de astăzi am pregătit pentru voi nişte tips and tricks super utile pentru perioada imediat următoare. Cum să vă petreceţi Paștele acasă, cu un buget redus:

Planificați inteligent

Gătiți mai puțin, pentru că acum masa e într-o formulă mai restrânsă. Așa veți fi siguri că puteți mânca tot ce preparați și mai ales, că reduceți risipa. Pentru că ţinem şi la noi şi la Planetă.

Profitați de reduceri

Da, reducerile sunt făcute ca să profităm de ele. În limita bunului simț, desigur. Dar acum, când chiar avem nevoie să ne cumpărăm lucruri, merită să avem în vedere site-urile care au diferite promoții. Nu uitați și de faptul că atunci când puneți mai multe produse în coșul de cumpături online, transportul devine de cele mai multe ori gratuit.

Cumpărați eficient

Lista este sfântă. Așa vă asigurați că nici nu ați uitat ceva esențial, dar și că nu cumpărați lucruri de care nu aveți neapărat nevoie. Așa cum nu avem nevoie de extravaganțe în perioada asta. O să vină și vremea lor.

Gătiți singuri

Poate vă doriți de mult lucrul ăsta, dar nu ați avut timp până acum. Ei bine, a venit momentul să fiți proprii voștri chefi (cum ați fost și până acum, desigur). Gătitul acasă poate înjumătăți suma de bani cheltuită în supermarket sau cofetării, patiserii, etc.

Adaptați meniul

Mai ales, cum spuneam mai sus, că gătiți voi ce vă place, acum e momentul să vă faceți poftele. La propriu. Dacă nu vă place drobul sau friptura de miel, atunci poate pizza e mai potrivită vouă, chiar și în perioada asta. Cine spune că e musai să mâncăm „ca la carte”?

Personalizați cadourile

Spuneam că lăsăm deoparte extravaganțele. Și, în plus, se poartă cadourile personalizate, transmit mult mai multă emoție. Dacă nu aveți inspirație, Youtube-ul este plin de tutoriale, care abia așteaptă să fie accesate. Mult spor!

PS: Colaborarea cu BCR este una pro-bono, nu este un proiect comercial.

Un sfat pe zi de la Nicoleta Deliu, Coordonator Școala de bani

Stați pe-aproape, revenim săptămâna viitoare cu o nouă doză din seria de articole despre finanțe.


Nu uita să te abonezi la newsletterul Viața de freelancer