Avantajele freelancingului sunt multe. Și există mai multe motive pentru care cineva ar alege să devină freelancer, cel mai atractiv dintre ele fiind faptul că poți lucra de oriunde.

Când cineva ne întreabă de ce facem ce facem, care sunt avantajele freelancingului și de ce am pornit viatadefreelancer.ro, răspunsul este simplu. Pentru că ne dorim să facem ce ne place, pe proiecte care ne plac, când putem, de unde vrem. Într-un cuvânt pentru LIBERTATE. Nu vrem să pictăm un tablou mai optimist decât trebuie. Există și dezavantaje pe care le poți citi în următorul articol, adică aici. Acum însă ne concentrăm pe avantaje și pe partea bună.

Că în orice meserie, pasiune sau hobby care în timp se transformă într-un „money bringer”, freelancingul vine cu o serie de avantaje, dar și dezavantaje. Îți recomandăm să le pui pe toate pe hârtie și să le cântărești bine înainte de a face pasul.

Avantajele freelancingului:

  • Avantajul principal este că poți să lucrezi de oriunde pentru că ai nevoie doar de o priză, un laptop și internet bunicel. Bine, mai ai nevoie și de cafea și mâncare, dar despre asta în alt articol.
  • Un grad mare de independență. Îți organizezi singur timpul și ziua, dacă vrei să îți iei liber miercuri, o poți face fără să ceri acordul nimănui. Dacă lucrezi mai bine noaptea sau te lovește inspirația duminică la prânz, you’re the boss.
  • Creștere profesională accelerată. Trebuie să înveți multe lucruri noi și ești expus la o varietate mai mare de proiecte.
  • Ai mai mult control. Tu îți stabilești obiectivele anuale, creșterea de la an la an, evoluția ta profesionala, modificarea tarifelor, zilele de concedii, orele de lucru, etc.
  • Salariul. De multe ori acesta poate fi mai mare decât al unui angajat. Depinde de tine cât de mult muncești, cum îți stabilești prețurile, cum te vinzi, cum îți cauți proiectele.
  • Nu ai un șef. Recunoaște că toată viața ți-ai dorit asta. Să fii liber și să nu mai dai socoteala nimănui. Teoretic, nu e chiar așa. Pentru că totuși clientul e și el un fel de șef. Dar e o relație de parteneriat la mijloc deoarece condițiile colaborării le stabiliți de comun acord.
  • Ai parte de varietate. Poți alege proiectele în care te implici, nu îți mai impune nimeni ce și cum sa faci.