Avantajele freelancingului si de ce sa il incerci

Freelancingul este un mod de viata, nu doar o metoda de a-ti castiga banii. Avantajele freelancingului sunt multe si exista mai multe motive pentru care cineva ar alege sa devina freelancer, cel mai atractiv dintre ele fiind faptul ca poti lucra de oriunde.

Cand cineva ne intreaba de ce facem ce face, care sunt avantajele freelancingului si de ce am pornit viatadefreelancer.ro, raspunsul este simplu: Pentru ca ne dorim sa facem ce ne place, pe proiecte care ne plac, cand putem, de unde vrem. Intr-un cuvant pentru LIBERTATE. Nu vrem sa pictam un tablou mai optimist decat trebuie. Exista si dezavantaje pe care le poti citi in urmatorul articol, adica aici. Acum insa ne concentram pe avantaje si pe partea buna.

Ca in orice meserie, pasiune sau hobby care in timp se transforma intr-un „money bringer”, freelancingul vine cu o serie de avantaje, dar si dezavantaje pe care iti recomandam sa le pui pe hartie si sa le cantaresti bine inainte de a face pasul.

Avantajele freelancingului:

  • Avantajul principal este ca poti sa lucrezi de oriunde pentru ca ai nevoie doar de o priza, un laptop si internet bunicel (bine, mai ai nevoie si de cafea si mancare, dar despre asta in alt articol).
  • Un grad mare de independenta – iti organizezi singur timpul si ziua, daca vrei sa iti iei liber miercuri, o poti face fara sa ceri acordul nimanui, daca lucrezi mai bine noaptea sau te loveste inspiratia duminica la pranz, you’re the boss.
  • Crestere profesionala accelerata – trebuie sa inveti multe lucruri noi si esti expus la o varietate mai mare de proiecte.
  • Ai mai mult control – tu iti setezi obiectivele anuale, cresterea de la an la an, evolutia ta profesionala, modificarea tarifelor, zilele de concedii, orele de lucru, etc.
  • Salariul – de multe ori acesta poate fi mai mare decat al unui angajat, depinde de tine cat de mult muncesti, cum iti stabilesti preturile, cum te vinzi, cum iti cauti proiectele.
  • Nu ai un sef – recunoaste ca toata viata ti-ai dorit asta, sa fii liber si sa nu mai dai socoteala nimanui. Teoretic, nu e chiar asa pentru ca totusi clientul e si el un fel de sef, dar e o relatie de parteneriat la mijloc pentru ca termenii si conditiile colaborarii le stabiliti de comun acord.
  • Ai parte de varietate – poti alege proiectele in care te implici, nu iti mai impune nimeni ce si cum sa faci.

Intoarce-te la Scoala vietii de freelancer | Modulul 1: Cum incepi si continua articolele.