Când le spui oamenilor că ești freelancer, majoritatea își imaginează acea imagine – clișeu. Un individ cu un laptop în brațe pe șezlong pe malul mării cu un cocktail cu umbreluță lângă. În ziua de azi tehnologia ne permite să lucrăm de aproape oriunde. Așa că ne căutam acel confort de care avem nevoie pentru a ne desfășura productiv activitatea. Nevoile sunt simple: o conexiune bună la net, priză disponibilă, cafea bună și mâncare după preferințe. Nu vrem să fim mythbusters, dar pozele cu laptopul de la plajă sunt înstagramabile și cam atât. Nimeni nu vrea sare și nisip în laptopul nou. Iar cocotierul de obicei nu are prize built in.

birou cafenele

Când suntem acasă, în București, avem atât de multe opțiuni încât am avea nevoie probabil de 1 an pentru a încerca toate localurile de unde am putea lucra. Momentan avem o listă scurtă de cafenele freelancer friendly. Pe unele le-am descoperit noi. Pe altele ni le-au recomandat alți freelanceri și prieteni. În toate am găsit elementele esențiale din viața unui freelancer: net bun, prize, cafea.

E obligatoriu să mai ieși din casă

Știm, ispita de a lucra de acasă din vârful patului îmbrăcat în pijamale este una imensă. Și chiar funcționează, cu un pic de disciplină. Dar dacă intri în hibernare ca ursul și mai scoți nasul din casă doar primăvara, s-ar putea să nu mai recunoști peisajul. Așa că, îți recomandăm să schimbi periodic locul din care lucrezi. Vei avea un boost de productivitate și inspirație.

Noi personal ne-am făcut basecamp la Coftale. Nu doar pentru că este localul co-echipierului nostru Antonio. Dar și pentru că aici ne place cafeaua, atmosfera, muzica, oamenii, grădina (da, au câteva prize afară), mâncarea, deserturile. Și dacă tot vorbim de deserturi, la Coftale au cea mai mare cantitate de Nutella în pancakes pe o raza de 20 km. E foarte clar că mergem la sală doar ca să putem mânca american pancakes de la Coftale. Dacă vreți să bem o cafea și să povestim despre provocarile din #viațadefreelancer, aveți șanse mari să ne găsiți la Coftale. E o cafenea freelancer friendly 100% .

Cafenelele lui Antonio

Antonio, când vrea să mai schimbe puțin atmosfera, își instalează laptopul la Meron, care s-a mutat de la Victoriei la Cișmigiu, iar din ultimele informații se pare că nu mai poți veni cu laptopul în weekend aici. Asta nu e neapărat un lucru rău, câteodată e nevoie și de odihnă. Alte locatii dragi lui sunt Beans & Dots, Cooperativa FRUFRU și Saint Roastery. Dar probabil cel mai des îl veți găsi la RePlace. Degustările de cafea și schimbul de noutăți din industrie sunt nelipsite din programul din deplasare a lui Antonio. Toate sunt cafenele freelancer friendly 100%.

Cafenelele lui Claudiu

Lui Claudiu îi place atât de mult la Coftale încât lucrează doar de acolo. Există și rarele momente când alege o altă rețea de WiFi. Atunci, Claudiu își instalează biroul la Meron și RePlace. Sunt două cafenele în care se simte productiv. Nu mai zicem de cafea bună. Am stabilit de la început că este un element esențial în viața unui freelancer.

Cafenelele Cristinei

Cristina când nu e la Coftale, la Meron Cișmigiu sau la RePlace, lucrează de la Energiea, Alt+Shift, Lente sau Seneca. Nu sunt neaparat cafenele, dar sunt locuri minunate pentru o sesiune de lucru. Chiar dacă nu sunt toate declarate ca fiind cafenele freelancer friendly 100%. Mereu alege locuri cu cafea bună, gustări irezistibile și mâncare gustoasă. Pentru că atunci când lucrează din oraș, de obicei o face de dimineața până pe la 4-5 seara. Și atunci caută locurile confortabile. Și cu mâncare. De multe ori se întalnește cu creativi ieșiți la prânz sau proaspăt intrați în câmpul freelance-ului.

Cafenelele Irinei

Irina apreciază atmosfera zen de la Seneca, UrBarn și Cooperativa FRUFRU Victoriei. Unde mai pui că la Seneca ai tot felul de goodies la dispoziție, ceai, biscuiți, fructe & legume de ronțăit, ceai și limonadă la discreție. Mai nou găsești și cafea! Yay! A, au și cărti, dacă ai nevoie de inspirație sau vrei să faci o pauză în care să citești ceva.

Stim că mai sunt o tonă de localuri mișto și cafenele freelancer friendly pe unde întâlnești constant oameni cool. Dă-ne un mesaj pe Facebook și spune-ne și tu de unde îți place să lucrezi. Și, mai ales, de ce. Le vom aduna pe toate pentru un update cu care vom reveni aici.

LE: Recomandări primite de la freelanceri

Teto Tineretului pare să fie un loc simpatic, cu cafea bună, bună. Noi nu l-am testat încă, dar plănuim să ajungem pe acolo în curând.

Cafeneaua Klauss am auzit că este un loc luminos, liniștit, central, cu multe prize, cafea bună și prăjituri delicioase.

Am aflat de ceva timp despre Omega House. Au un spațiu generos, ciocolată caldă delicioasă și poți întâlni mulți oameni interesanți acolo. În plus, au și co-working, co-living și organizează întâlniri de networking. Noi am ținut o serie de workshopuri la ei și ne-a plăcut mult.

Pentru că am primit de la voi foarte multe recomandări de locuri freelancer-friendly le-am ordonat frumos pe o pagină separată cu o mini-descriere și link unde îi puteți găsi. Go check it out! În plus, avem acolo locații și din Cluj și Timișoara.

Ce să mai citești

Despre cum să fii clientul preferat al cafenelelor am mai scris aici.

Iar despre slow travelling combinat cu #viatadefreelancer avem un articol mișto aici.