Unde gasesti proiecte si clienti daca esti designer freelance

Cand esti designer freelance, ai sanse mai mari sa gasesti proiecte decat un copywriter. Mai ales ca nu toata lumea stie sa foloseasca programele de grafica. Daca pe parte de cuvinte, clientii isi mai rezolva singuri din nevoile pe care le au, mai ales cand au buget limitat, pe parte de grafica nu au de ales decat sa lucreze cu un designer. Iar lucrurile devin si mai interesante pe art direction, ilustratie, typography, caligrafie si alte nise grafice.


Iti dorim sa iti creezi un business de succes, sustenabil si un stil de viata care chiar sa te faca fericit. Citeste articolele gratuite din Scoala Vietii de Freelancer aici.


Ca designer freelance, atunci cand ai nevoie de proiecte ce faci? Apelezi la cunostinte, mergi la diversele evenimente de publicitate sau design, cauti grupuri pe internet unde oamenii dau share la diverse proiecte sau intri pe platformele populare de joburi si proiecte.

Am pregatit o lista cu cele mai populare platforme de joburi sau proiecte printre designerii freelance. Speram sa va fie de folos. Pe multe dintre ele le-am incercat si noi. Dar sunt unele care doar ne-au fost recomandate de diversi freelanceri.

Platforme unde gasesti joburi si proiecte ca designer freelance:

99 Designs – functioneaza un pic altfel decat celalalte platforme. Clientul publica un concurs, tu aplici cu propunerea ta, el alege varianta castigatoare, iar daca esti tu norocosul, esti platit pentru munca depusa. Este un loc excelent in care iti poti “face mana” si crea un portofoliu, mai ales daca esti incepator.

Behance Jobs – pentru creativi care vor sa lucreze in web design, fotografie, design interior, modă, copywriting etc.

Dribbble – daca esti ilustrator sau graphic designer este obligatoriu sa ai cont pe acest site unde apar numeroase oportunitati de colaborare cu branduri internationale.

Angel List – daca esti in love cu start-upurile, da un ochi aici pentru diverse oportunitati de colaborare.

Art Wanted – dupa cum ii spune si numele, iti poti incarca aici opera de arta, iar clientii te pot gasi dupa diverse cuvinte cheie in functie de proiectul pe care il au.

Design Crowd – o platforma similara cu 99Designs, functioneaza cam pe acelasi principiu, doar platile sunt considerabil mai mici, insa daca esti incepator, s-ar putea sa fie un loc bun pentru tine.


Asculta Viata de Freelancer PODCAST pe:
Anchor.fm aicisau Spotify aici


Envato Studio – platforma specializata in special in logo-uri, easy to use si cu plati rapide.

Coroflot – tu iti incarci portofoliul, clientul posteaza proiectul, iar Coroflot gestioneaza relatia dintre tine si client, nu trebuie sa iti mai bati tu capul cu asta. Este o platforma numai buna pentru cei cu experienta.

Smashing Magazine – un marketplace numai bune pentru developeri si designeri, singurul neajuns ar putea fi lipsa unor criterii de filtrare a joburilor, trebuie sa investesti ceva timp sa cauti printre toate listarile ce ti se potriveste.

CrowdSPRING – gasesti aici cam tot ce inseamna logouri, naming, print si webdesign work, product si packaging design.

Working Not Working – o platforma gestionata de 2 freelanceri cu o comunitate elitista de profesionisti. Freelancerii sunt atent selectionati, dar odata trecuti de acest pas, joburile sunt super well paid iar clientii sunt din categoria Apple, Facebook, Google.

Eficienta si termenele de plata scurte sa fie cu noi!