Cine este Andrei Sucaciu

Numele meu este Andrei Sucaciu si iubesc tot ce tine de calculatoare. De la varsta de 2-3 ani (acum am 20 ani) am jucat primul meu joc pe calculator si de acolo a inceput marea mea dragoste – calculatorul si tot de atunci am incercat sa fac tot feluri de chestii: modelare 3D, editare( video, imagini si sunete ) si jocuri video.

Mereu mi-am dorit sa fac bani stand acasa, iar Universul m-a ascultat. In primul an de facultate primesc mesaj de la un prieten mai mare care stie marketing „Vrei sa te apuci sa faci animatii?” eu i-am zis ca da. Eu ma ocup cu animatiile si el discuta cu clientii. Apropo, fac animatii de tip reclama pentru firme straine sau din Romania.


Asculta Viata de Freelancer PODCAST pe:

Anchor.fm aici sau Spotify aici


Care iti este setupul de lucru?

Laptop Asus cu GTX950M, procesor I7-7700HQ 3.8ghz, 8GB DDR4, SSD ADATA de 500gb si un hard disk 7200RPM de 1TB. Plus un computer in cazul in care am de randat mai multe animatii. Ca si software de animatii folosesc VideoScribe, Vyond Studio si pentru a crea imagini folosesc InkScape. Pentru audio cand e necesar folosesc Audacity.

De ce ai nevoie pentru a-ti face treaba cat mai bine?

De un laptop si un prieten care stie sa vorbeasca cu clientii.

Care a fost primul tau proiect pe care l-ai avut pe freelance? Ce ai invatat din el?

Primul meu client a fost un american care avea nevoie sa-i modific ceva din animatie si a fost vorba de un serial animat. A fost super experienta chiar daca m-am chinuit pentru prima oara si imi pierdeam mult timp facand lucruri banale. Si de invatat… am invatat multe lucruri, dar cel mai important lucru este sa am rabdare si sa gasesc solutii eficiente.

Care sunt lucrurile bune si care sunt lucrurile mai putin bune in viata ta de freelancer?

Voi da 3 lucruri bune si 3 lucruri mai putine bune, dar incep cu cele rele ca asa imi place mie: nu am un sistem cu o putere mare de calcul pentru randare (o animatie de 3 minute imi ia cam vreo 1 ora), uneori criticat de acest stil de viata si ultimul lucru e ca imi pierd rabdarea cand lucrez cu romani.

Lucrurile bune sunt: libertatea, iesirea din zona de confort si invat lucruri noi.

Cum reusesti sa ramai sanatos fizic si psihic? Ce faci pentru asta? Ai vreun secret?

Am obiceiul de-a iesi in fiecare zi de unul singur la promenada si sa fac niste exercitii mentale, de exemplu, ma gandesc la 5 lucruri bune pe care le-am facut si 5 lucruri micute de care sunt multumit + meditatii zilnice a cate 10 minute.

Care sunt cele mai mari frustrari pe care le ai legat de freelance?

Ca n-am un calculator mai perfomant si romanii se misca incet (parerea mea).

Ce carte citeste Andrei Sucaciu in prezent? Care este cartea pe care orice freelancer ar trebui sa o citeasca inainte sa se apuce de business?

Essentialism: The Disciplined Pursuit Of Less de Greg McKeown

Ce ai putea sa faci acum care sa schimbe ceva in bine in businessul tau peste 5 ani?

Mai multa promovare.

Ce lucru de azi ai vrea sa si-l aminteasca Andrei Sucaciu peste 10 ani? 

Lucrurile sunt simple de facut si noi ne complicam.

Cum pot lua legatura oamenii cu Andrei Sucaciu?

Ne gasiti pe site: http://www.seostudio.ro/


Acesta a fost interviul cu Andrei Sucaciu.

Pentru resurse, articole, tooluri si informatii despre cum iti poti construi un business de succes viziteaza sectiunea noastra gratuita: Scoala vietii de freelancer.

Daca iti place ce facem aboneaza-te la newsletterul nostru: https://viatadefreelancer.ro/mail/ sau intra in grupul de Facebook Viata De Freelancer Romania.