Dincolo de conectarea freelancerilor din România și facilitarea oportunităților de colaborare, unul dintre scopurile și obiectivele principale ale comunității Viața de Freelancer este să împărtășim cunoștințe, resurse, experiențe și orice alte informații utile. Practic, să servească drept un grup de suport în care să ne ajutăm unii pe ceilalți să creștem. Pentru că doar așa poate să crească industria. Lucru care duce la creșterea calității vieții pentru toată lumea. Așadar, ne-am gândit să facem liste de resurse interesante și utile pentru toată lumea. Prima listă de recomandări este despre podcasturile pe care le ascultă comunitatea #viatadefreelancer. Am întrebat freelancerii din comunitate pe pagina de Facebook și în grupul Viața de Freelancer ce podcasturi, locale sau internaționale, ascultă atunci când vor să învețe ceva nou sau pur și simplu vor să se relaxeze activ.

Am primit super multe recomandări care ne-au bucurat enorm. Deci, să trecem la treabă.

Podcasturi locale

Mind Architect este găzduit de Paul Olteanu. Invitații lui permanenți sunt Anca Anghel, Dorin Boabeș și Tudor Stoica. Este un podcast care explorează subiecte legate de neuroștiință și de domenii conexe, folosind limbajul nostru de zi cu zi și exemple care să ușureze înțelegerea conceptelor.

Neascultătorii cu Sergiu Biriș – Podcastul antreprenorilor din tehnologie prin care Sergiu și-a propus să ajute antreprenorii aflați la început să descopere ce înseamnă cu adevărat să construiești un startup de succes în tehnologie, învățând din poveștile acelor antreprenori români care au reușit.

Zero Plus a lui Andrei Roșca este un podcast despre claritate, strategii de schimbare şi acţiune. Adică despre cum să devenim o versiune mai bună a noastră, în fiecare zi.

How do you know de Andra Zaharia este un podcast despre decision making. 

Legal Tale este un podcast despre schimbare, viață și legi cu oameni fascinanți din noua generație de juriști. Este găzduit de Ana-Maria Draganuta-Briard, avocat și fondator Avoteca. Podcastul prezintă povești de viață ale tinerilor profesioniști în drept. 

MCN Podcast, aka podcastul lui Micutzu, zis și Cosmin Nedelcu. Micutzu este actor de film şi stand-up. În aprilie 2020, Mizutzu a fost pe poziţia a noua în topul celor mai vizionaţi podcasteri de pe Youtube cu episodul 16 din MCN Podcast, în care artistul l-a avut invitat pe Mihai Bendeac. Acest episod la momentul întocmirii acestei liste (noiembrie 2020) are 2.218.657 vizualizări. Pe aceeaşi listă erau și artişti de renume mondial precum Joe Rogan, Mike Tyson, Deddy Corbuzier sau Tim Gabel.

Upgrade 100, Dragoș Stanca, un podcast despre Tech News & Digital Culture.

Fă Logoul Mai Mare cu Simona Stoica este un podcast cu episoade scurte, despre marketing și comunicare. Fiecare episod prezintă o poveste scurtă din lumea infinită a comunicării de brand.

Civicult este un podcast despre implicare. Despre cum ajungi de la dorința de a contribui în comunitate la a produce o schimbare. Despre ce motivează oamenii să dea din timpul sau banii lor pentru o cauză. Despre cum ajungem să construim o lume măcar puțin mai bună.

Pe Bune este un podcast produs de revista DoR și este găzduit de Andreea Vrabie. Fiecare episod prezintă povestea de viață a unui om creativ. O relatare cu toate problemele, momentele de îndoială, fricile și bucuriile pe care le trăiești atunci când faci ceva în care crezi.

Antreprenor de România.FM – o serie de podcasturi dedicate promovării antreprenoriatului românesc, indiferent că el se desfășoară cu succes în țară sau în străinătate.

Asaftisme cu Ștefan Asafti, care face podcasturi despre graphic design și tainele lui, idei, experiențe și lecții de business.

Cuvinte cu zvâc cu Ovidiu Oltean – Public Speaking Tips & Tricks.

The Vast & The Curious – Andreea Roșca – conversații cu antreprenori, inovatori și pionieri cu povești remarcabile despre gândirea și experiența umană din spatele performanței. Despre victorii, căderi, strategii, practici, frici și emoții din business.

The Personal Brand Podcast – Manuela Ciugudean este un show audio raw & autentic despre business făcut din pasiune, cu scopul de a-i motiva și încuraja pe ceilalți.

O cană cu inspirație de Alina Hlipca-Radovici este un proiect creat cu intenția să aducă zâmbete, inspirație și AHA moments.

Pauza de Bine cu Cristina Oțel este o serie de podcasturi despre lifestyle și evoluție personală. Viața de părinte și antreprenoriat.

Podcast cu Diana, by Diana Vijulie – despre parenting, emoții, disciplină și terapie prin artă.

Podcasturi internaționale

The Tim Ferriss Show este podcastul care te ajută să devii cea mai bună versiune a ta. Tim Ferris este versiunea masculină din era digitală a lui Oprah. Tim este scriitor de succes, cu 4 cărți care au ajuns best sellere: The 4-Hour Workweek, The 4-Hour Body, The 4-Hour Chef, Tools of Titans. În podcast-urile sale Tim discută cu diverși oameni de succes, bloggeri, antreprenori, vedete, scriitori, atleți. Scopul este să afle cum au reușit în viață. Ce fac diferit față de restul lumii. Cum gândesc. Care sunt obiceiurile lor, de ce, cum și ce citesc. The Tim Ferris Show vrea să pună la punct un fel de formulă a succesului, doar că una mai profundă, detaliată, non-clișeică.

Mind Your Business Podcast a lui James Wedmore este un podcast despre mindset și business.

The Daily Stoic Podcast cu Ryan Holiday – episoade scurte, zilnice, cu discuții despre stoicism pe înțelesul tuturor.

The Joe Rogan Experience este un podcast găzduit de comediantul Joe Rogan și a avut numeroși invitați din diverse domenii (muzicieni, actori, oamenii de știință, politicieni sau oameni de afaceri). The Joe Rogan Experience e unul dintre cele mai urmărite și apreciate podcasturi. Este downloadat de milioane de ori în fiecare lună și potrivit Podcast Insights, emisiunea s-a clasat pe locul al doilea în topul celor mai populare podcasturi pe Apple Podcasts.

The Marketing Scoop: Digital Marketing Podcast by SEMrush oferă săptămânal exemple bazate pe studii de caz reale. Gazda Lauren Morelli discută cu diverși experți din industrie de la companii locale și globale despre strategiile lor de marketing. 

Jocko Podcast este podcastul lui Jocko Willink în care vorbește despre leadership și disciplină. El a fost activ timp de 20 de ani în Marina SUA, comandant al SEAL Team Three’s Task Unit Bruiser, cea mai decorată unitate de operațiuni speciale din războiul din Iraq. Jocko este o legendă printre Navy SEALs. S-a pensionat după 20 de ani, și-a deschis o firmă de consultanță și training pentru lideri.

Everyone Hates Marketers podcast cu Louis Grenier în care împărtășește informații despre marketing care să poată fi puse în aplicare, care pot fi implementate imediat, pe scurt este un podcast despre no BS marketing. Este recomandat oricui lucrează în digital media. Pentru un reality check din când în când. 

Impact Theory Podcast cu Tom Bilyeu este o serie de interviuri care explorează mindset-ul oamenilor cu rezultate remarcabile de pe întreg globul pentru a le afla secretele succesului.

Akimbo a lui Seth Godin este un podcast despre antreprenoriat, marketing și business. Seth este autorul unor bestselleruri internaționale care au schimbat modul în care gândesc și acționează oamenii de afaceri. Este cel mai influent blogger din lume în domeniul afacerilor și este membru al Marketing Hall of Fame. 

Naval Podcast, despre abundență, fericire, investiții și good life. Naval Ravikant este cofondator și președinte AngelList. Este un angel investor care a investit în peste 100 de companii, printre care și Twitter, Uber, Notion, Opendoor, Postmates sau Wish.

Deep Questions with Cal Newport este un podcast în care Cal răspunde la întrebările celor care îl urmăresc și vorbește cu precădere despre deep work și tehnologie.

The Futur cu Chris Do – conversații cu profesioniști din industria de design despre tot ce  înseamnă business, design, studii de caz și how to. 

The Honest Designers Show oferă o imagine de ansamblu realistă asupra vieții de designer. Este despre cum găsești primii clienți, cum îți dezvolți un stil unic sau povești cu oameni care trec prin aceleași provocări cu care te confrunți.

Company of one, Paul Jarvis, o serie de pastilele scurte, dar super utile despre freelance business.

Storybrand podcast cu Donald Miller, despre marketing, copywriting și content marketing.

Masters of Scale by Reid Hoffman, co-fondatorul LinkedIn, este un podcast în care Reid discută despre cum diverse companii scalează de la zero la cifre cu multe zerouri.

Waking Up with Sam Harris explorează unele dintre cele mai importante întrebări despre mintea umană, societate și evenimente actuale.

Creative Pep Talk Podcast with Andy J. Pizza exists to help creative people build thriving creative careers. Cea mai frumoasă descriere este tot cea dată de ei. O sursă minunată de de creative performance hacks și fresh marketing tactics.

Hidden Brain podcast, NPR cu Shankar Vedantam, ajută curioșii să înțeleagă mai bine lumea și pe ei înșiși prin știință și storytelling.

The Attack and Release Show – pentru cei din domeniul audio, mai specific Mastering.