fbpx

Administrativ —

Cum administrezi si operationalizezi business-ul de freelance

Pe specializarea ta esti brici. Pe branding si promovare poate ai mai auzit sau citit diverse chiar aici pe site. Si pe partea de clienti si vanzari ai mai furat meserie si ai mai aflat tactici de la noi. Urmeaza bucata despre cum administrezi eficient business-ul tau de freelance. Administrarea si operatiunile pot fi cele mai mari consumatoare de timp. Mai ales daca este un subiect nou pentru tine. Sau daca pur si simplu nu te pricepi la asta sau nu iti place. Nu-ti face griji.

Exista scurtaturi pe care le poti folosi si trucuri de automatizare a diverselor task-uri si task-ulete pe care trebuie sa le faci. Printre ele se numara softurile care te ajuta sa facturezi. Si un contabil bun cu care poti sa te lamuresti pe orice subiect. Tot aici intra si softurile de task management si cum sa fii disciplinat in folosirea lor.

Cum administrezi business-ul si cum operationalizezi totul nu par subiecte atractive. Dar crede-ne pe cuvant, atunci cand le dai de cap ai un sentiment minunat de implinire. Pentru ca iti salveaza mult timp si foarte multa energie pe care care altfel o irosesti facandu-ti griji. Oare ai facut contractul bine? Oare factura e ok? Oare mai aveai vreun task la proiectul ala mare si stufos? Oare care sunt urmatorii pasi in proiect? Oare cand era scadenta pentru diverse acte?

Inceputul, partea de setare a proceselor si procedurilor, poate presupune un efort suplimentar, insa merita. Cum administrezi business-ul tau poate avea un impact extrem de mare asupra productivitatii tale. Si, implicit, asupra profitului pe care poti sa-l faci. Stii cum e, daca nu ai timp sa lucrezi la proiecte, nu faci bani.

In acest capitol incercam sa acoperim tot ce tine de cum administrezi business-ul. Dar si de cum automatizezi si eficientizezi multele lucruri pe care le ai de facut. Si, evident, despre cum faci sa impaci proiectele cu vanzarile cu administrativele si sa te mai si bucuri de viata.

< Pasul precedent