Cum începi  —

Despre cum începi și planificarea de business

Ca orice altceva în viață, freelancing-ul are un punct zero. Pentru unii, acel punct este momentul în care își dau demisia de la job. Dar în perspectiva noastră, punctul zero este atunci când iei decizia intern. Adică atunci când zici „poate aș avea mai multe mulțumiri dacă aș lucra pe cont propriu”. Și te întrebi de unde și cum începi.

De atunci până la primul proiect vei avea de parcurs cei mai importanți pași. Scopul tău în viață de freelancer ar trebui să fie să-ți creezi mai multe oportunități decât ai capacitatea să livrezi. Iar asta vine după multe clarificări și o planificare de business că la carte. Și după multe discuții interne despre cine vrei să fii că freelancer, ce fel de clienți vrei să ai, cât timp vrei să lucrezi, cum vrei să lucrezi și ce fel de proiecte vrei să livrezi. Necunoscutele despre cum începi că freelancer sunt printre cele mai consumatoare de energie pentru că generează cele mai multe griji. Toți am trecut prin asta. Și am încercat să acoperim toate grijile în materialele din acest capitol.

Dacă ai trecut de prima etapă, cea despre cum începi ca freelancer, înseamnă că ai luat deja decizia. Înseamnă că îți dorești să o apuci pe drumul businessului de freelance și vei face tot posibilul să-ți împlineșți dorința. Și acum probabil că încerci să îți dai seama de unde apuci etapa de planificare.

Această serie de articole, tool-uri și ghiduri este gândită în așa fel încât să te conducă prin toți pașii de care ai nevoie pentru a-ți pune pe picioare business-ul. Urmându-i, te asiguri că mergi în direcția cea bună și că pregătești o fundație puternică pentru viitorul tău.

Așadar, să vedem cum începi viată de freelancer și cum planifici businessul tău că freelancer sau antreprenor.

Treci la pasul următor >