fbpx

Cum incepi  —

Despre cum incepi si planificarea de business

Ca orice altceva in viata, freelancing-ul are un inceput, un punct zero. Pentru unii, acel punct este momentul in care isi dau demisia de la job. Dar in perspectiva noastra, punctul zero este atunci cand iei decizia intern. Adica atunci cand zici „poate as avea mai multe multumiri daca as lucra pe cont propriu”. Si te intrebi de unde si cum incepi.

De atunci pana la primul proiect vei avea de parcurs cei mai importanti pasi. Scopul tau in viata de freelancer ar trebui sa fie sa-ti creezi mai multe oportunitati decat ai capacitatea sa livrezi. Iar asta vine dupa multe clarificari si o planificare de business ca la carte. Si dupa multe discutii interne despre cine vrei sa fii ca freelancer, ce fel de clienti vrei sa ai, cat timp vrei sa lucrezi, cum vrei sa lucrezi si ce fel de proiecte vrei sa livrezi. Necunoscutele despre cum incepi ca freelancer sunt printre cele mai consumatoare de energie pentru ca genereaza cele mai multe griji. Toti am trecut prin asta. Si am incercat sa acoperim toate grijile in materialele din acest capitol.

Daca ai trecut de prima etapa, cea despre cum incepi ca freelancer, inseamna ca ai luat deja decizia. Inseamna ca iti doresti sa o apuci pe drumul businessului de freelance si vei face tot posibilul sa-ti implinesti dorinta. Si acum probabil ca incerci sa iti dai seama de unde apuci etapa de planificare.

Aceasta serie de articole, tool-uri si ghiduri este gandita in asa fel incat sa te conduca prin toti pasii de care ai nevoie pentru a-ti pune pe picioare business-ul. Urmandu-i, te asiguri ca mergi in directia cea buna si ca pregatesti o fundatie puternica pentru viitorul tau.

Asadar, sa vedem cum incepi viata de freelancer si cum planifici businessul tau ca freelancer sau antreprenor.

Treci la pasul urmator >