Invitatele episodului: Laura Ionescu zisă și Luluts și Ioana Zvâc zisă și Zvâc

Episodul 8 este cu Dume de mestecat, mai exact 2 publicitari cu experiență și state vechi, pe numele lor din real life Luluts – Laura Ionescu și Zvâc, adică Ioana Zvâc.

Dume de mestecat își au începuturile undeva back în 2014, când cele 2 fete care iubesc cățeii și pisicile au decis să ilustreze jocurile de cuvinte pe care le tot făcea una dintre ele și să le dea drumul pe net. Au făcut asta zilnic, iar din joacă în joacă, au ajuns să aibă sute de dume publicate.

Zvâc și Luluts sunt absolvente de SNSPA și respectiv Facultatea de Istorie, și au petrecut tinerețea prin câteva agențîi cu renume de la noi lucrând pe poziții de head of social media și head of copy, până au decis ele, sau poate soarta, că e mai bine pe cont propriu.

TL;DR

Luluts cumva s-a prins foarte devreme că îi place să scrie și că se pricepe foarte bine la asta, iar de acolo până la publicitate a fost doar un pas și multă curiozitate. A început în ATL de pe vremea când abia se lansa Youtube în România, după care s-a mutat în digital pentru că i se părea că se întâmplă lucruri mai mișto acolo la care voia să pună umărul.

Deși sunt firi total opuse, sunt mereu împreună, se completează reciproc și tocmai asta e frumusețea și succesul unei echipe creative. În timp ce Luluts este copy-ul cel visător, Zvâc este strategul care se lupta constant cu a nu mai fi perfecționistă. Zvâc s-a îndoit mereu de posibilitatea de a ajunge în publicitate. A făcut științe politice și un master în securitate și diplomație, pentru că se vedea făcând politică. Iar după a întâlnit-o pe Luluts și viață nu a mai fost la fel.

În episordul de azi radem mult, dar vorbim și lucruri serioase despre freelancing, chestii mișto, lucruri bune și mai puține bune din viață de freelancer:

  • Descoperim că „freelancingul nu e o nouă direcție, e o anexare a unor teritorii noi de cunoaștere” (Luluts, filosof contemporan, mai 2019).
  • Despicăm secretele și blocajele creativității, mituri urbane și realități din viață de zi cu zi.
  • Punem pe masă ups & downs despre cum te descurci cu multitudinea de taskuri și atribuții zilnice că freelancer versus cum era în agenție când îți făceai doar bucățică ta și mai aveai pe lângă un junior, un director de creație sau o întreagă echipa care lucra la un proiect.
  • Aflăm cum se exersează mușchiul creativității, cât de important este să faci alegerea asta conștient, să fii mereu up to date, să deschizi bine ochii, să fii un bun observator și să connect the dots.
  • Vorbim deschis despre eșecuri și cum ne pregătesc acestea pentru căderile viitoare care nu mai sunt așa scary că dățile trecute (it’s getiing better each time) și despre cum fiecare șut în fund te echipează cu experiență pentru a trece peste momentele grele.
  • Scoatem de la naftalină tips & triks de productivitate și organizare, în special despre cum găsești motivația să te apuci de un lucru de pe lista de to do. Nu, n-am descoperit nici o licoare magică, dar avem niște metode testate care funcționează pentru noi. Și da, e cu nave spațiale.
  • Descoperim cel mai mișto avantaj al freelancerului.
  • Mai trecem în revista și cum își găsesc Dume de mestecat clienți, ce procese de lucru au, cum gestionează muncă în echipa, cum își împart responsabilitățile și multe alte povești utile din viață lor de freelancer.
  • În încheiere fetele ne-au zis că it’s not about winning, its about wanting to win, așa că te invităm să dai play și să iei notițe, it helps.
 


Nu uita să te abonezi la newsletterul Viața de freelancer și să intri în grupul nostru de Facebook, unde ne întâlnim să împărtășim probleme, soluții, tooluri, resurse și stăm la povești despre disciplină, rețete de success și tot ce este util în viața unui freelancer.

Vezi toate episoadele de podcast AICI