#008 Dume de mestecat | Despre freelance si publicitate

Invitatele episodului: Laura Ionescu zisa si Luluts si Ioana Zvac zisa si Zvac

Episodul 8 este cu Dume de mestecat, mai exact 2 publicitari cu experienta si state vechi, pe numele lor din real life Luluts – Laura Ionescu si Zvac, adica Ioana Zvac.

Dume de mestecat isi au inceputurile undeva back in 2014, cand cele 2 fete care iubesc cateii si pisicile au decis sa ilustreze jocurile de cuvinte pe care le tot facea una dintre ele si sa le dea drumul pe net. Au facut asta zilnic, iar din joaca in joaca, au ajuns sa aiba sute de dume publicate.

Zvac si Luluts sunt absolvente de SNSPA si respectiv Facultatea de Istorie, si au petrecut tineretea prin cateva agentii cu renume de la noi lucrand pe pozitii de head of social media si head of copy, pana au decis ele, sau poate soarta, ca e mai bine pe cont propriu.

TL;DR

Luluts cumva s-a prins foarte devreme ca ii place sa scrie si ca se pricepe foarte bine la asta, iar de acolo pana la publicitate a fost doar un pas si multa curiozitate. A inceput in ATL de pe vremea cand abia se lansa Youtube in Romania, dupa care s-a mutat in digital pentru ca i se parea ca se intampla lucruri mai misto acolo la care voia sa puna umarul.

Desi sunt firi total opuse, sunt mereu impreuna, se completeaza reciproc si tocmai asta e frumusetea si succesul unei echipe creative. In timp ce Luluts este copy-ul cel visator, Zvac este strategul care se lupta constant cu a nu mai fi perfectionista. Zvac s-a indoit mereu de posibilitatea de a ajunge in publicitate. A facut stiinte politice si un master in securitate si diplomatie, pentru ca se vedea facand politica. Iar dupa a intalnit-o pe Luluts si viata nu a mai fost la fel.

In episordul de azi radem mult, dar vorbim si lucruri serioase despre freelancing, chestii misto, lucruri bune si mai putine bune din viata de freelancer:

  • Descoperim ca „freelancingul nu e o noua directie, e o anexare a unor teritorii noi de cunoastere” (Luluts, filosof contemporan, mai 2019).
  • Despicam secretele si blocajele creativitatii, mituri urbane si realitati din viata de zi cu zi.
  • Punem pe masa ups & downs despre cum te descurci cu multitudinea de taskuri si atributii zilnice ca freelancer versus cum era in agentie cand iti faceai doar bucatica ta si mai aveai pe langa un junior, un director de creatie sau o intreaga echipa care lucra la un proiect.
  • Aflam cum se exerseaza muschiul creativitatii, cat de important este sa faci alegerea asta constient, sa fii mereu up to date, sa deschizi bine ochii, sa fii un bun observator si sa connect the dots.
  • Vorbim deschis despre esecuri si cum ne pregatesc acestea pentru caderile viitoare care nu mai sunt asa scary ca datile trecute (it’s getiing better each time) si despre cum fiecare sut in fund te echipeaza cu experienta pentru a trece peste momentele grele.
  • Scoatem de la naftalina tips & triks de productivitate si organizare, in special despre cum gasesti motivatia sa te apuci de un lucru de pe lista de to do. Nu, n-am descoperit nici o licoare magica, dar avem niste metode testate care functioneaza pentru noi. Si da, e cu nave spatiale.
  • Descoperim cel mai misto avantaj al freelancerului.
  • Mai trecem in revista si cum isi gasesc Dume de mestecat clienti, ce procese de lucru au, cum gestioneaza munca in echipa, cum isi impart responsabilitatile si multe alte povesti utile din viata lor de freelancer.
  • In incheiere fetele ne-au zis ca it’s not about winning, its about wanting to win, asa ca te invitam sa dai play si sa iei notite, it helps.

Nu uita sa intri si in grupul nostru de Facebook, Viata de freelancer unde ne intalnim sa impartasim probleme, solutii, tooluri, resurse si stam la povesti despre disciplina, retete de success si povestim despre tot ce este util in viata unui freelancer.

Citeste si:

Episodul 1 din FCK.WORK / Podcastul vietii de freelancer, cu Alina Kasprovschi

Episodul 2 din FCK.WORK / Podcastul vietii de freelancer, cu Gabriel Stancu

Episodul 3 din FCK.WORK / Podcastul vietii de freelancer, cu Sorin Tranca

Episodul 4 din FCK.WORK / Podcastul vietii de freelancer, cu Andreea Georgescu

Episodul 5 din FCK.WORK / Podcastul vietii de freelancer, cu Claudiu Jojatu si Oana Cosman de la biztool.ro

Episodul 6 din FCK.WORK / Podcastul vietii de freelancer, cu Marius Ursache |Metabeta, Eterni.me, MIT, Grapefruit

Episodul 7 din Podcastul vietii de freelancer, cu Tudor Stanciu, Co-fondator Digital 2 Law| Despre antreprenoriat si legislatie