Gabriel Stancu este unul dintre veteranii industriei de game development din România cu peste 15 ani în industria de jocuri. A lucrat pe aproape toate platformele de sub soare, de la mobile pâna la PC-uri și console. A lucrat atât cu brand-uri mari precum FIFA, Worms și Command and Conquer, cât și la producții independente. 

Momentan Mister Gabriel Stancu este Executive Producer la Amber, cel mai mare studio independent de jocuri din România. Aici a publicat primul joc al companiei, Cinderella Free Fall, în colaborare cu Disney Interactive și primul lor joc independent: Link Twin.

Este practicant de MMA și are o pasiune pentru orice înseamnă sport și mișcare.

Împreună cu Gabriel Stancu trecem prin istoria jocurilor și cum a început toată treaba asta în România.

Mai povestim și cum a trecut industria de la PC, la mobile și apoi la VR, făcând și o analiză a metodelor de monetizare, cum se fac bani și cum poți să îți maximizezi șansele de a reuși ca game developer.

Gabriel Stancu ne mai povestește și despre cum face el lucrurile să se întâmple cu echipa lui și cum rămâne echilibrat, care îi sunt metodele, toolurile și cum abordează problemele care apar zi de zi în viața de manager.

Enjoy, beautiful people. 🙂

Disciplina fie cu voi.