Lăsând gluma la o parte, IT-ul e un domeniu la mare căutare, având în vedere perioadă super tech în care avem norocul să trăim. Dar chiar și așa, suntem convinși că există web developeri la început de drum care vor să își dezvolte portofoliul. Sau poate chiar specialiști cu experiență care vor să își găsească clienți din alte țări, așa că am pregătit o lista de site-uri cu joburi freelance pentru web developeri:

Platforme de joburi freelance pentru web developeri:

YouTeam – Atât clienții, cât și freelancerii trec printr-un proces riguros de selecție. Iar în plus, cei de la YouTeam vor gestiona în locul tău relația cu clientul. Tu trebuie doar să-ți faci treaba de programator fără să îți bați capul cu treburile administrative.

Hubstaff Talent Jobs – Puțină lume știe că o mare parte a joburilor de aici sunt și freelance gigs sau remote projects. Iar opțiunile de filtrare sunt împărțite în 3 categorii: job full time remote, proiecte cu plată/oră și proiecte punctuale cu fee fix.

Codecanyon.net – Un marketplace cu o mulțime de proiecte punctuale sau oportunități long-term;

Freelancerit – Specializat pe tot ce înseamnă web;

Stack Overflow – Raiul celor care lucrează în programare sau web design. Proiecte și proiectele tech mai mari sau mai mici de pe tot www-ul cu o filtrare specifică și facilă pe skill-uri cheie: Front-end Developer, Back-end, DevOps, etc.

Gun.io – Zic ei că sunt o platformă invite only de software professionals. Dar odată acceptat, fee-urile sunt pe măsură cu proiecte pentru Tesla, Cisco sau Zappos.


Asculta Viata de Freelancer PODCAST pe:
Anchor.fm aici sau Spotify aici


Lorem – Un loc numai bun pentru short term projects și fast gigs cu plăți intre 25-250$/proiect.

Joomlancers – O platformă pe care te înregistrezi rapid și poți începe să biduiești imediat. Iar proiectele lor se adresează freelancerilor cu experiență.

Reactiflux Jobs – În realitate nu este o platformă de joburi. Ci o comunitate pe Slack cu un canal dedicat de #jobs unde postează constant oferte.

Rent a Coder – Membership-ul este free. Iar numele platformei destul de explicit, este un loc unde clienții închiriază un specialist pe proiect sau pe oră.

10x Management – Un marketplace de joburi nișate, deși destul de variate. Any cybersecurity guru prin zonă? S-ar putea să fie niște oportunități pentru ține acolo.

Gigster – S-ar putea să-ți placă la Gigster dacă ești software designer, web designer sau app developer. Doar că întâi trebuie să treci de procesul lor de screening. Dar lumea zice că fee-urile merită tot efortul.

Codeable – Platformă de joburi pentru specialiștii WordPress.

Reddit – Sunt destul de multe threaduri tech unde clienții intră să posteze joburi când sunt în căutarea unui specialist.

În plus, majoritatea platformelor cu joburi pentru designerii freelance postează constant și oportunități pentru web developeri, acestea fiind 2 specializări care merg de multe ori hand in hand în diverse proiecte, așa că check it out.

Eficiența și termenele de plată scurte să fie cu noi!