Episodul 6 este cu Marius Ursache, designer și fost medic. În prezent dezvoltă două start-up-uri interesante: Metabeta și Eterni.me, iar în timpul rămas liber se ocupă de DEToolbox, este speaker și mentor la MIT, Singularity University, ARS Electronică și alte universități cu profil antreprenorial.
TL;DR
Marius Ursache a ajuns de la aproape chirurg plastician la caricaturist și mai apoi la antreprenor și profesor de antreprenoriat. Este unul dintre cei mai curioși oameni pe care îi cunoaștem și are o poftă incredibilă de a învățat lucruri noi.
Dar, recunoaște și el, pe cele mai multe le abandonează imediat ce începe să le învețe că lumea, pentru că își da seama de cât efort este necesar pentru a deveni super-specialist în domeniul respectiv. Așa că, își păstrează curiozitatea pentru diverse lucruri că pe o pasiune și câștigă din business.
Pe 13 noiembrie 1999 a fondat agenția Grapefruit și a renunțat complet la ideea de medicină. Cu timpul, a ajuns să-și dorească să facă și ceva mai permanent și mai meaningful decât campaniile de publicitate.
Așa a ajuns să iasă operațional din agenție, să predea la MIT și Singularity University și să se plimbe prin lume în timp ce lucrează la proiectele personale. Până la urmă, are antreprenoriatul în sânge și nu ar putea să predea cursuri despre el fără să-l și practice.
Marius Ursache poate părea un personaj intimidant. Însă este un exemplu perfect de „dacă îți dorești, poți să faci să se întâmple”. Pe la jumătatea podcastului ne spune și care este părerea lui legată de limitele oamenilor și de limitele aparențe pe care creierul nostru ni le impun. Interesting stuff.
Sfatul lui Marius Ursache către freelanceri și antreprenori la început de drum:
Să se prindă în care categorie sunt și să o apuce de acolo:
1. Categoria celor care nu fac pasul, de frică sau din comoditate sau din orice altă scuză își găsesc, și visează în continuare că ceva o să se schimbe și o să fie bine din senin.
2. Categoria celor care zic „gata, de mâine/peste 3 luni mă apuc” și chiar sar cu capul înainte. Majoritatea celor care fac asta sunt ok. Până la urmă se descurcă. Încearcă până le iese. Și vorba aia, dacă nu merge
și nu merge se întorc de unde au plecat și caută alt job.
3. Și mai este categoria celor cred că dacă pleacă dintr-un job nu-i va mai primi nimeni înapoi, fie în compania din care au plecat, fie în altă companie. Categoria asta este destul de nasoală. Pentru că problema lor nu e neapărat cu jobul în care sunt. E mai degrabă legată de competențele pe care le au și de lucrul efectiv pe care îl fac. Și e un mare semnal de alarmă că nu sunt unde trebuie.
Restul le poți ascultă în Podcast. Enjoy. <3
Nu uita să te abonezi la newsletterul Viața de freelancer și să intri în grupul nostru de Facebook, unde ne întâlnim să împărtășim probleme, soluții, tooluri, resurse și stăm la povești despre disciplină, rețete de success și tot ce este util în viața unui freelancer.