#006 Marius Ursache | Metabeta, Eterni.me, MIT, Grapefruit

Episodul 6 este cu Marius Ursache, designer si fost medic. In prezent dezvolta doua start-up-uri interesante: Metabeta si Eterni.me, iar in timpul ramas liber se ocupa de DEToolbox, este speaker si mentor la MIT, Singularity University, ARS Electronica si alte universitati cu profil antreprenorial.

TL;DR

Marius Ursache a ajuns de la aproape chirurg plastician la caricaturist si mai apoi la antreprenor si profesor de antreprenoriat. Este unul dintre cei mai curiosi oameni pe care ii cunoastem si are o pofta incredibila de a invatat lucruri noi. Dar, recunoaste si el, pe cele mai multe le abandoneaza imediat ce incepe sa le invete ca lumea, pentru ca isi da seama de cat efort este necesar pentru a deveni super-specialist in domeniul respectiv. Asa ca, isi pastreaza curiozitatea pentru diverse lucruri ca pe o pasiune si castiga din business.

Pe 13 noiembrie 1999 a fondat agentia Grapefruit si a renuntat complet la ideea de medicina. Cu timpul, a ajuns sa-si doreasca sa faca si ceva mai permanent si mai meaningful decat campaniile de publicitate. Asa a ajuns sa iasa operational din agentie, sa predea la MIT si Singularity University si sa se plimbe prin lume in timp ce lucreaza la proiectele personale. Pana la urma, are antreprenoriatul in sange si nu ar putea sa predea cursuri despre el fara sa-l si practice.

Marius Ursache poate parea un personaj intimidant. Insa este un exemplu perfect de „daca iti doresti, poti sa faci sa se intample”. Pe la jumatatea podcastului ne spune si care este parerea lui legata de limitele oamenilor si de limitele aparente pe care creierul nostru ni le impun. Interesting stuff.

Sfatul lui Marius Ursache catre freelanceri si antreprenori la inceput de drum:

Sa se prinda in care categorie sunt si sa o apuce de acolo:
1. Categoria celor care nu fac pasul, de frica sau din comoditate sau din orice alta scuza isi gasesc, si viseaza in continuare ca ceva o sa se schimbe si o sa fie bine din senin.
2. Categoria celor care zic „gata, de maine/peste 3 luni ma apuc” si chiar sar cu capul inainte. Majoritatea celor care fac asta sunt ok. Pana la urma se descurca. Incearca pana le iese. Si vorba aia, daca nu merge
si nu merge se intorc de unde au plecat si cauta alt job.
3. Si mai este categoria celor cred ca daca pleaca dintr-un job nu-i va mai primi nimeni inapoi, fie in compania din care au plecat, fie in alta companie. Categoria asta este destul de nasoala. Pentru ca problema lor nu e neaparat cu jobul in care sunt. E mai degraba legata de competentele pe care le au si de lucrul efectiv pe care il fac. Si e un mare semnal de alarma ca nu sunt unde trebuie.

Restul le poti asculta in Podcast. Enjoy. <3

Nu uita sa intri si in grupul nostru de Facebook, Viata de freelancer unde ne intalnim sa impartasim probleme, solutii, tooluri, resurse si stam la povesti despre disciplina, retete de success si povestim despre tot ce este util in viata unui freelancer.

Citeste si:

Episodul 1 din FCK.WORK / Podcastul vietii de freelancer, cu Alina Kasprovschi

Episodul 2 din FCK.WORK / Podcastul vietii de freelancer, cu Gabriel Stancu

Episodul 3 din FCK.WORK / Podcastul vietii de freelancer, cu Sorin Tranca

Episodul 4: Andreea Georgescu | Antreprenor si scenarist

Episodul 5:  Claudiu Jojatu si Oana Cosman | Despre strategie de business