Invitatul episodului realizat împreună cu BizTool: Matei Psatta, Co-Founder at TPS Engage

Matei Psatta lucrează în comunicare și marketing online de aproape 10 ani. A fost, pe rând, Social Media Manager la GMP PR și Strateg Digital la Leo Burnett, a cofondat propriul sau startup internațional – The Pole Society, a fost responsabil de marketing la Vola.ro, iar în prezent coordononeaza TPS Engage, care e un fel de Google Ads al ecranelor digitale. Este un proiect pentru care a obținut în Dubai finanțare la unul dintre cele mai mari acceleratoare de start-upuri din lume.

Matei se autointitulează fiul lui taică-su (în caz că nu știți cine e Sorin Psatta – google him) și este genul de om pe care trebuie să-l urmărești dacă lucrezi în marketing sau comunicare. În liceu se visa întâi fotograf, apoi baschetbalist, iar acum vrea să inoveze modul în care se face OOH la nivel global.

În episodul de azi avem un mix interesant din zona de antreprenoriat, digital și comunicare:

  • Am vorbit despre provocările dezvoltării unui startup, despre cum azi trebuie să faci ceva, mâine altceva și surprizele se țîn lanț, nu e că în agenție când știi de principiu ce ai de făcut;
  • Am povestit despre outdoorul digital, viitorul OOH-ului, contextualizare, ploaie și costume de baie;
  • Am aflat părerea lui Matei despre piață de startupuri de tehnologie de la noi în comparație cu climatul antreprenorial din SUA și Dubai, iar concluzia este că diferă doar numărul zerourilor din bugete, iar dacă știi să citești printre rânduri, sky is the limit.

Pe scurt, că am avut doar o ora, am vorbit cu Matei Psatta despre:

  • Cum offline-ul trece prin aceeași transformare prin care a trecut online-ul acum niște ani;
  • Cum te repliezi când intri prea devreme pe un segment de piață, despre sunk cost bias, overthinking, tendința de a complică lucrurile și sindromul impostorului;
  • Despre cum să te dezindragostesti de ideea ta și să cum găsești echilibrul între too much love sau hate pentru propriul „copil”;
  • Cum ar trebui să arate o echipa optimă;
  • La ce trebuie să fie atent un fondator de start up care își caută investitori;
  • Experiență acceleratorului din Dubai și reality check-ul business-ului.

Încheiem pe o notă optimistă citându-l pe Matei, de cele mai multe ori lucrurile sunt mai simple decât credem noi, trebuie doar să ne dorim să le vedem așa.

Spor la ascultat! Ne auzim peste 2 săptămâni cu un nou podcast.


Nu uita să te abonezi la newsletterul Viața de freelancer și să intri în grupul nostru de Facebook, unde ne întâlnim să împărtășim probleme, soluții, tooluri, resurse și stăm la povești despre disciplină, rețete de success și tot ce este util în viața unui freelancer.

Vezi toate episoadele de podcast AICI