În acest episod al Viața de Freelancer Podcast, Claudiu stă de vorbă cu Vlad Dumitrescu a.k.a. Illustrescu, un ilustrator talentat și un om care vorbește despre cum să devii mai bun atât pe ilustrație, cât și pe business-ul din spatele talentului. 

ATENȚIE! Podcastul conține multe informații care nu sunt cuprinse în textul de mai jos așa că dați play.

Vă încurajăm să-l urmăriți pe Illustrescu nu doar pentru lucrările pe care le face ci și pentru că oferă informație super utilă pe toate canalele. Pe Instagram și YouTube puteți să aflați despre diverse trucuri din Adobe Illustrator și alte programe pentru grafică, dar și informații legate de arta digitală, ilustrație și business-ul de freelancing.

Illustrescu pe Facebook: https://www.facebook.com/illustrescu 

Illustrescu pe Instagram: https://www.instagram.com/illustrescu/ 

Illustrescu pe YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCNl7JKlV5nnLov_fVzoi98A

În podcast vei auzi:

1. Cum a ajuns Vlad Dumitrescu baschetbalistul să fie Illustrescu.

2. De ce e important să dai din casă și să vorbești despre lecțiile pe care le înveți? De ce e bine să le spui tuturor despre procesele și metodele pe care le folosești în muncă și în business?

Spoiler alert: toată lumea are de câștigat.

3. Dovada clară că poți să devii aproape orice vrei indiferent ce facultate faci. Claudiu a absolvit Zootehnia, Illustrescu are licență în Utilaj de Transport și Depozitarea Hidrocarburilor. Introducerea de azi sună aproape ca un banc. Doi ingineri se întâlnesc să vorbească despre ilustrație, lead generation și business-uri creative. 

4. Ce presupune colaborarea cu un ilustrator, cum decurge o primă discuție, cât de important e brieful și cât de importante sunt drepturile de folosire.  

5. Un exercițiu de interacțiune client-specialist aflați la o discuție de începere a colaborării și la briefing. Claudiu își ia rolul de specialist care oferă servicii de ilustrație. Illustrescu este clientul. Este un speaker motivațional / coach, care are nevoie de o campanie de outdoor cu declinare în social media. 

Hidden gem: un exemplu simplu care explică ce înseamnă value based pricing și cum ar trebui să pui problema ca să înțelegi ce valoare îi va aduce clientului munca ta.

Câteva lucruri de ținut minte din discuție: 

– E important să afli cu cine ții legătura pe proiect, cine ia deciziile legate de proiect și care este scopul proiectului. 

– Detaliile despre client și echipa sa îți spun multe despre dimensiunea companiei, despre potențiale bugete și despre un potențial workflow. Află ce resure are la dispoziție, cine sunt oamenii din echipă și ce responsabilități au. 

– Află care sunt așteptările clientului și ce rezultat final își dorește. Treci prin întrebările din brief, stabilește de la început deadline-ul și un timeline clar. Vorbește și despre buget și așteptările legate de plata facturilor.

– Explică procesul tău de lucru, care sunt etapele și livrabilele, diferența dintre draft și material final, și ce presupune declinarea materialelor. 

– Vorbește și despre așteptările tale ca specialist și nevoile pe care le ai de la echipa clientului ca să poți livra proiectul.

Ascultă tot podcastul ca să afli și alte tips & tricks de la Claudiu și Illustrescu.


Nu uita să te abonezi la newsletterul Viața de freelancer și să intri în grupul nostru de Facebook, unde ne întâlnim să împărtășim probleme, soluții, tooluri, resurse și stăm la povești despre disciplină, rețete de success și tot ce este util în viața unui freelancer.

Vezi toate episoadele de podcast AICI