Poate ești încă angajat full time și cochetezi cu ideea de a face pasul către freelance copywriting, sau ai avut deja niște proiecte pe cont propriu și vrei să îți crești portofoliul, sau ești freelancer full time și mai ai timp de un nou client, marketplace-urile de joburi pentru freelanceri îți pot deschide noi uși și oportunități.

Platforme de joburi freelance pentru copy și content writeri:

Contena – Este cap de afiș în această categorie datorită numărului mare de joburi bine plătite. În plus, industriile listate sunt atât de diverse că practic fiecare copy, editor sau creator de conținut va avea de unde alege.

Freelance Writing Gigs – Un job board care este actualizat in fiecare zi de luni si vineri cu diverse proiecte de writing. O platforma buna să îți începi cariera de freelance copywriter.

Blogging Pro – Tot felul de joburi blog related. De la editori, până la creatori de conținut, de la clienți care vor să pornească un blog, până la corporații care au nevoie de conținut constant și de calitate pentru blogurile corporate.

Journalism Jobs – Dacă visul tau este să fii un jurnalist cu renume, poți începe cu diverse side gigs de pe această platformă.

Morning Coffee Newsletter – În fiecare dimineață, la cafea, primești o listă măricică de writing jobs. În plus, este free.

Freelance Writing – Journalism, Content, Copywriting, & Blogging Gigs. Platforma este free și poți găsi proiecte atât dacă ești freelance copywriter la început de drum, cât și cu experiență.

All Freelance Writing – Te poți abona la keywords care te interesează, totul free și la un clic distanță.

Freedom With Writing – Good money, doar că trebuie să ai o super idee cu care să pitch-uiești.


Asculta Viata de Freelancer PODCAST pe:
Anchor.fm aici sau Spotify aici


Media Bistro – De la editare la PR content, aproape de toate pentru toți.

Paid to Blog – Vestea bună este că toate oportunitățile de pe platformă sunt alese la sprânceană. Vestea mai puțin bună este că membership-ul este 30$ pe lună. Dar s-ar putea să fie o investiție smart dacă vrei să câștigi timp.

Due – Joburi de writing mai tehnic din categoria ghidurilor pentru facturare, blockchain, manuale de utilizare pentru electronice, etc. Este recomandată oamenilor cu ceva experiență în domeniile căutate. Altfel poate fi complicat de prins vreun gig.

PubLoft – Partea frumoasă a platformei este că nu trebuie să interacționezi tu cu clientul. Treaba ta este doar să scrii bine. De restul de ocupa PubLoft. Fee-urile lor încep de la 150$/material.

Contently – Este un mix între platformă de learning cu tot felul de resurse utile pentru freelanceri, site de portofoliu si marketplace de joburi super bine plătite, în funcție de experiență.

Constant-content.com – Proiecte speciale pentru copywriteri.

People Per Hour – O platformă ideală pentru oamenii de marketing, content writing sau specialiștii SEO. Ai 15 aplicări gratis, după care ți se percepe un comision/proiect.

Remotive – Un job board free unde ai tot felul de filtre pentru a căuta ce ți se potrivește printre sutele de oportunități.

Aquent  – Încă un marketplace care se ocupa de relația cu clienții ca ție să îți rămână doar task-ul efectiv.

Eficiența și termenele de plată scurte să fie cu noi!