#007 Tudor Stanciu | Despre antreprenoriat si legislatie

Invitatul episodului: Tudor Stanciu, co-fondator Digital 2 Law.

Acest episod din FCK.WORK/Podcast este creat sub umbrela BizTool.ro in parteneriat cu ViațaDeFreelancer.ro, comunitatea care-i ghideaza pe profesionistii din industriile creative pe drumul spre construirea unui business sustenabil si de succes. Discutia este moderata de Claudiu Jojatu, cofondator Viata de Freelancer. Invitatul episodului este Tudor Stanciu, cofondator al proiectului Digital 2 Law prin intermediul caruia ofera consultanta juridica antreprenorilor si companiilor care dezvolta produse tech. Totodata, Tudor este implilcat si in proiecte precum Fintech Camp – o retea de comunitati locale axate pe domeniul fintech – si Bucharest Legal Hackers – capitolul local al organizatiei mondiale Legal Hackers, care isi propune sa rezolve problemele sistemelor juridice si judiciare utilizand tehnologia.

TL;DR

Tudor Stanciu spune ca Digital 2 Law este o casa de avocatura moderna si in mare parte virtuala. Asta inseamna ca specialistii lucreaza remote, astfel putand avea o structura mai complexa, care poate rezolva o serie de probleme mult mai nisate pentru clientii lor.

Impreuna functioneaza ca o firma, dar de la distanta. Astfel scade timpul de stat in trafic si creste satisfactia specialistilor care lucreaza direct pentru clienti.

Cum a fost primita o astfel de casa de avocatura in Romania?

Datorita experientei in tech si start-up-uri a echipei fondatoare, Tudor Stanciu spune ca a fost primita foarte bine. La inceput au adus clienti prioritar din industriile care inteleg ce inseamna munca remote. Astfel nu au avut nevoie de intalniri si discutii interminabile de convingere ca este un model viabil si de succes.

Crede ca in viitorul nu foarte indepartat foarte multe business-uri se vor muta in zona de remote working, inclusiv industrii care astazi au tendinta de a fi mai traditionaliste.

Despre ce altceva mai discutam in acest episod?

Intrebare: Ai o idee de business. Care este primul lucru pe care il faci?

Raspuns: In primul rand iti cauti colegi alaturi de care sa iti dezvolti business-ul. Apoi nu faci firma decat in momentul in care te apropii de a avea incasari. Pana atunci cel mai bine este sa incepi sa iti stabilesti responsabilitati, asteptari, KPI si ways of working.

Trebuie sa mai fii atent la drepturile de autor asupra muncii depuse de membri fondatori. Daca unul dintre ei se razgandeste, trebuie sa incerci sa te asiguri ca ai drepturi ulterioare de folosire a muncii lui.

Mai discutam si despre contracte, ce ar trebui musai sa contina, NDA-uri si la ce sa fii atent atunci cand trebuie sa semnezi unul. Avem si intrebari si de la ascultatori la care Tudor Stanciu raspunde.

Daca vrei sa si vezi episodul, intra aici.

Restul le poti asculta in Podcast. Enjoy. <3

Nu uita sa intri si in grupul nostru de Facebook, Viata de freelancer unde ne intalnim sa impartasim probleme, solutii, tooluri, resurse si stam la povesti despre disciplina, retete de success si povestim despre tot ce este util in viata unui freelancer.

Citeste si:

Episodul 1 din FCK.WORK / Podcastul vietii de freelancer, cu Alina Kasprovschi

Episodul 2 din FCK.WORK / Podcastul vietii de freelancer, cu Gabriel Stancu

Episodul 3 din FCK.WORK / Podcastul vietii de freelancer, cu Sorin Tranca

Episodul 4 din FCK.WORK / Podcastul vietii de freelancer, cu Andreea Georgescu

Episodul 5 din FCK.WORK / Podcastul vietii de freelancer, cu Claudiu Jojatu si Oana Cosman de la biztool.ro

Episodul 6 din FCK.WORK / Podcastul vietii de freelancer, cu Marius Ursache |Metabeta, Eterni.me, MIT, Grapefruit