Invitatul episodului: Tudor Stanciu, co-fondator Digital 2 Law.
Acest episod din Viața de freelancer Podcast este creat sub umbrela BizTool.ro în parteneriat cu ViațaDeFreelancer.ro, comunitatea care-i ghidează pe profesioniștii din industriile creative pe drumul spre construirea unui business sustenabil și de succes. Discuția este moderată de Claudiu Jojatu, cofondator Viață de Freelancer. Invitatul episodului este Tudor Stanciu, cofondator al proiectului Digital 2 Law prin intermediul căruia oferă consultanță juridică antreprenorilor și companiilor care dezvoltă produse tech. Totodată, Tudor este implilcat și în proiecte precum Fintech Câmp – o rețea de comunități locale axate pe domeniul fintech – și Bucharest Legal Hackers – capitolul local al organizației mondiale Legal Hackers, care își propune să rezolve problemele sistemelor juridice și judiciare utilizând tehnologia.
TL;DR
Tudor Stanciu spune că Digital 2 Law este o casă de avocatură modernă și în mare parte virtuală. Asta înseamnă că specialiștii lucrează remote, astfel putând avea o structura mai complexă, care poate rezolva o serie de probleme mult mai nișate pentru clienții lor.
Împreună funcționează că o firma, dar de la distanță. Astfel scade timpul de stat în trafic și crește satisfacția specialiștilor care lucrează direct pentru clienți.
Cum a fost primită o astfel de casă de avocatură în România?
Datorită experienței în tech și start-up-uri a echipei fondatoare, Tudor Stanciu spune că a fost primită foarte bine. La început au adus clienți prioritar din industriile care înțeleg ce înseamnă muncă remote. Astfel nu au avut nevoie de întâlniri și discuții interminabile de convingere că este un model viabil și de succes.
Crede că în viitorul nu foarte îndepărtat foarte multe business-uri se vor mută în zona de remote working, inclusiv industrii care astăzi au tendința de a fi mai tradiționaliste.
Despre ce altceva mai discutăm în acest episod?
Întrebare: Ai o idee de business. Care este primul lucru pe care îl faci?
Răspuns: În primul rând îți cauți colegi alături de care să îți dezvolți business-ul. Apoi nu faci firma decât în momentul în care te apropii de a avea încasări. Până atunci cel mai bine este să începi să îți stabilești responsabilități, așteptări, KPI și ways of working.
Trebuie să mai fii atent la drepturile de autor asupra muncii depuse de membri fondatori. Dacă unul dintre ei se răzgândește, trebuie să încerci să te asiguri că ai drepturi ulterioare de folosire a muncii lui.
Mai discutăm și despre contracte, ce ar trebui musai să conțînă, NDA-uri și la ce să fii atent atunci când trebuie să semnezi unul. Avem și întrebări și de la ascultători la care Tudor Stanciu răspunde.
Restul le poți ascultă în Podcast. Enjoy. <3
Nu uita să te abonezi la newsletterul Viața de freelancer și să intri în grupul nostru de Facebook, unde ne întâlnim să împărtășim probleme, soluții, tooluri, resurse și stăm la povești despre disciplină, rețete de success și tot ce este util în viața unui freelancer.