fbpx

Unelte

Ne dorim să îți simplificăm viața și business-ul cât mai mult. De aceea, în această secțiune vei găsi recomandări de unelte, soft-uri, template-uri și orice altceva îți poate fi util. Pe unele le-am încercat și noi, pe unele ni le-au recomandat cei din comunitate.

Categorii

Snappa este un tool online de design care te ajută să creezi vizualuir pentru social media, ads sau site. Au un editor simplu și minimalist. Au o colecție generoasă de template-uri de la care poți să pornești. Snappa este gratis pentru 3 download-uri pe lună și 10$ pe lună pentru varianta nelimitată.
Fotoram este o aplicație gratuită de editare poze și făcut tot felul de colaje interesante. Cu Fotoram se pot edita pozele, se pot adăuga filtre, efecte și overaly-uri, rame, texte și multe altele.
Crello este unul dintre competitorii importanți ai Canva. Diferența majoră între Crello și Canva este că primul se concentrează pe crearea de conținut pentru social media de tip video. Și Crello are o variantă gratis care este relativ limitată (poți să descarci doar 5 template-uri pe lună). Varianta plătită este 7,99EUR / lună.
Canva este un tool online de design, folosită pentru a crea elemente de design pentru social media, prezentări, documente și alte tipuri de conținut vizual. Aplicația are o tonă de template-uri care se pot edita simplu prin drag&drop. Are o variantă gratis care este relativ limitată, dar suficientă pentru un începător. Varianta plătită este 12,99EUR / lună și are 610.000+ template-uri.
Asana este un tool foarte util pentru organizarea proiectelor, clienților și task-urilor pe care lucrezi. Are foarte multe funcționalități în varianta gratis, este ușor de folosit și arată bine. Dar și câteva minusuri. Unul dintre ele ar fi lipsa unui modul de time tracking (se poate face doar cu soluții externe). Cu toate acestea, Asana este o soluție minunată pentru un freelancer care are câteva proiecte pe lună, dar care totuși vrea funcționalitățile unui tool premium. gratuit. Varianta BASIC este suficient de versatilă, este gratuită și conține cam tot ce ai nevoie pentru a-ți gestiona proiectele cu succes.
Plaforma cu poate cele mai frumoase fotografii gratuite de pana acum. Contine o baza de date enorma de poze alese pe spranceana de specialisti, care pot fi folosite complet gratuit. Se recomanda citarea sursei pozei si autorul, dar nu este absolut mandatory. Unsplash are o multime de imagini superbe la calitate foarte buna.
DropSend este o opțiune bună daca ai nevoie să trimiți fișiere mari (nu există limită de dimensiune fișier) și ai nevoie și de niște spațiu de stocare. Focusul este pe transferul de fișiere, deci nu pare să fie o alternativă bună pentru Dropbox. În planul cel mai ieftin, cel de 5 EUR pe lună se pot transfera 25 de fișiere pe lună, fără limită de dimensiune și 10GB de stocare, în timp ce la abonamentul cel mai scump de 19,99 EUR pe lună se pot trimite oricâte fișiere fără limită de dimensiune.
Un board pentru orice plănuiești. Daăa ești genul care lucrează vizual și îți place să ai câte un board pentru fiecare proiect la care lucrezi, dar nu îți ajung pereții pentru toate, Trello e soluția perfectă. Îl poți folosi atât pentru lucrul pe clienți și proiecte, cât și pentru proiectele din viața personală. Este gratis pentru 10 board-uri și fără limită de carduri, iar varianta business este 10 EUR / lună.
Dropbox oferă o variantă gratis cu 2 GB de spațiu de stocare și sincronizare pe mai multe dispozitive. Pentru variantele plătite se remarcă două abonamente: Individual PLUS de 11,99EUR pe lună (2TB și un singur user) si Business PROFESSIONAL de 19,99EUR pe lună (3TB și un user).

Viața de Freelancer Newsletter

Promitem că vei primi mereu doar informație relevantă, cool și interesantă. Nici nouă nu ne place spamul, așa că pinky promise că nu o sa facem asta niciodată.

Îți mulțumim că ne vizitezi site-ul și te asigurăm că facem tot posibilul să îți aducem valoare și să te ajutăm să gestionezi cu succes construcția business-ului tău de freelance.