#viatadefreelancer pe scurt | Saptamana 6

Bine v-am regasit, freelanceri, side hustleri si foarte mici antreprenori! Cele mai hot si utile articole de pe net au sosit. Tema saptamanii pare sa graviteze in jurul finantelor si clientilor.

1. CUM FACI TEXTE CARE VAND

Texte al caror scop este sa vanda = copy. Un copy bun te ajuta sa obtii rezultatele pe care ti le doresti. Fie ca scrii ceva pentru un client sau scrii ca te promovezi pe tine, de cele mai multe ori obiectivul este sa obtii engagement, sa ii faci pe oameni sa cumpere produsul sau serviciul pe care il promovezi. Ray Edwards, unul dintre cei mai succes copywriteri ( autor al How to Write Copy That Sells si gazda podcastului The Ray Edwards Show) spune ca una dintre cele mai mari greseli pe care o fac marketerii este sa ignore partea negativa din mesajul pe care il au de transmis. Da, negativul e ca Satana.

Nimeni nu vrea sa se atinga de el pentru ca ar putea altera in vreun fel perceptia consumatorului. Insa, ce uita cei mai multi este faptul ca partea negativa a unui mesaj este de fapt problema cu care se confrunta consumatorul. Orice lucru de pe planeta rezolva o problema. Adica vine cu ceva pozitiv ca sa anuleze/rezolve ceva negativ. Pana si entertainment-ul rezolva o problema – plictiseala cronica. 

In articolul din link vei gasi 8 moduri in care poti sa formulezi un copy problem centered. Enjoy!

Link: https://www.socialmediaexaminer.com/phrases-sell-8-copywriting-tips-ray-edwards/ 

ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER ca sa primesti stirile saptamanale pe mail.

2. TREND-URILE LUI 2019 IN DIGITAL 

The Next Web a pregatit un super raport cu cifre masive din tot ce inseamna digital. Tine-te bine ca vei avea de digerat foarte multa informatie, dar merita! Vei afla in ce colturi din lume a mai ajuns internetul, cati useri exista in prezent, care sunt vitezele de net pe intreg globul, cati oameni sunt pe Social Media si cum o folosesc, in ce stadiu este status ecommerce-ul si multe altele. In plus, afli care sunt trend-urile si cele mai importante insight-uri din digital. 

Link: https://thenextweb.com/contributors/2019/01/30/digital-trends-2019-every-single-stat-you-need-to-know-about-the-internet/ 

3. CUM SA ECONOMISESTI BANI CA FREELANCER

Cele mai bune sfaturi despre viata de freelancer le poti primi de la freelanceri. Ei au trecut deja prin ce treci tu, s-au lovit de probleme si au testat solutii pentru ele pana au gasit una care functioneaza. Este valabil si pentru finante. Cand dai de libertatea vietii de freelance, tentatia e sa traiesti din plin, sa faci toate lucrurile de care n-ai avut timp cand erai angajat. Dar trebuie sa ai grija cu banii. Freelance-ul este imprevizibil. Uneori nu ai clienti si proiecte si trebuie sa traiesti din banii pe care i-ai pus la pastrare. Micul articol iti da cateva ponturi despre cum poti sa pui la saltea. 

Link: https://www.fool.com/retirement/2019/02/05/how-i-manage-to-save-money-as-a-freelancer.aspx 

4. FREELANCE – UN SISTEM DE LUCRU DIN CE IN CE MAI POPULAR 

Freelance-ul nu e un job, nu e o specializare, nu e o cariera. Faptul ca esti freelancer nu te defineste ca specialist. Este pur si simplu un mod de a lucra independent, fara angajator, fara un birou inchiriat neaparat, fara program fix. Tu esti si sef si angajat si un soi de antreprenor. Ai putea chiar sa spui ca este un stil de viata. Daca te uiti atent in jur, vei observa ca din ce in ce mai multi aleg sa devina freelanceri. It’s the future of work lifestyle.

Link: https://readwrite.com/2019/02/04/freewheeling-freelancers-will-dominate-the-future-jobs-market/ 

5. DIN CE POTI SA MAI FACI UN BAN CINSTIT PE LANGA JOB  

Poate nu esti inca pregatit sa-ti schimbi complet viata si ai vrea sa iei cateva proiecte pe langa job ca sa castigi experienta, sa iti faci o baza de clienti si sa aduni niste bani drept plasa de siguranta pentru atunci cand te hotarasti sa faci pasul cel mare. Un side hustle te poate ajuta sa te obisnuiesti cu ideea independentei profesionale inainte sa te faci freelancer. Testezi cum te descurci, inveti tot ce nu stii intr-un mediu controlat. Dar ce fel de proiecte alegi si cum faci sa nu mori de oboseala intre job si proiectele extra? Am gasit cateva ponturi pe subiect de la oameni care fac asta deja.

Link: https://insights.dice.com/2019/02/04/side-gig-hustlers-share-secrets-success/ 

6. CURSURI PENTRU FREELANCERI 

Echipa de la Viata de Freelancer a dat startul unor cursuri gandite special pentru cei care vor sa apuce de freelance, pentru cei care fac asta deja, dar cred ca o pot face mai bine, pentru cei care fac proiecte pe langa job si cei care au mici studiouri de publicitate, organizare de evenimente sau orice alta ramura a advertising-ului si PR-ului. Sa lucrezi independent presupune niste minime cunostinte de business pe care nu prea aveai de unde sa le acumulezi. Pana acum.

Primul curs este dedicat relatiei cu clientul si vanzarii proiectelor. Exploram un mindset corect, procesul de prescoring si cele 3 etape ale procesului de vanzare. Povestim despre cum sa iti vinzi serviciile la un pret corect si sa nu accepti oferte underpriced doar pentru ca ti-e teama ca n-o sa gasesti clienti. Te invatam tehnici eficiente de vanzare si negociere, cum sa-ti faci prezentarile astfel incat sa castigi proiectul si cum sa te si distrezi un pic in tot procesul asta. Mai multe detalii despre curs, pret si inscrieri in link-ul de mai jos.

Scoala vietii de freelancer – Cum sa-ti vinzi proiectele si sa castigi clienti